XX. Opći sabor HDZ-a

XX. Opći sabor HDZ-a

U Zagrebu je 17. ožujka 2024. održan XX. Opći sabor HDZ-a, na kojem se okupilo oko 2000 izaslanika. Govore su održali brojni ministri, na kraju i premijer Andrej Plenković, a na saboru su se pojavili i brojni strani gosti među kojima i predsjednik IDC-a Andres Pastrana Arango, dok se okupljenima videom obratio i predsjednik Europske pučke stranke (EPP) Manfred Weber.

Saboru su nazočili i predstavnici HDZ-a Dubrovačko - neretvanske županije na čelu s predsjednikom Blažom Pezom. 

“Svaki vaš trud, svaki vaš dan i jutro za Hrvatsku doprinos je snazi HDZ-a i iskaz naše ljubavi prema domovini”, istaknuo je premijer Andrej Plenković, dodajući kako snagu HDZ-a projiciraju na svim razinama, od međunarodne do lokalne.

Osvrnuo se i na dosadašnje ostvarene projekte, poput izgradnje Pelješkog mosta, LNG terminala, koridora VC, te brzih cesta koje povezuju unutrašnjost Hrvatske.

“Pokušao sam shvatiti u kakvoj smo to katastrofi kao država pa sam shvatio. Katastrofa je jer smo izgradili Pelješki most, LNG terminal, koridor VC”, rekao je Plenković, ističući kako su to dokazi snage i uspješnosti HDZ-a i vlade koju vodi.

Govoreći o nadolazećim izborima, naglasio je kako datum izbora koji je odredio predsjednik Zoran Milanović, stavlja u neravnopravan položaj brojne hrvatske državljane diljem svijeta.

“Vidjeli ste da je Milanović odredio jedan dan koji je u tradiciji hrvatske političke kulture, srijedom. Ovakva odluka stavlja u neravnopravan položaj brojne naše državljane diljem svijeta”, istaknuo je Plenković, uvjeren da će državljani odgovoriti potporom stranki koja štiti interese Hrvata.

Premijer je također kritizirao političke protivnike, posebno SDP i njihovo vodstvo, te naglasio kako HDZ-u, s obzirom na njihove rezultate i postignuća, politički konkurenti nisu problem. “

Predsjednik HDZ-a BIH Dragan Čović poručio je kako će u srijedu, 17. travnja, kada se održavaju hrvatski izbori, biti olakšano glasovanje i biračima u BiH.

“Poruka za sve one koji su razmišljali da se možda tog 16. i 17. u Bosni i Hercegovini neće moći organizirati aktivnosti izbora jer su dominantno dosad organizirani kroz školske institucije, to je bila jedina mogućnost. E pa sad odgovor i vama i svima onima koji slušaju, a i njima. Bit će za nas kao i za vas neradni dan. ”, poručio je Čović.

hdz

hdz

hdz

hdz