Kandidatkinja HDZ-a za načelinicu Općine Blato gđa. Francisca Jurišić Bačić, mag. bibl.

Kandidatkinja HDZ-a za načelinicu Općine Blato gđa. Francisca Jurišić Bačić, mag. bibl.

Supruga i majka dvoje djece. Rođena 1986. godine u Požegi, nakon završene Opće gimnazije u Požegi upisala se na Sveučilište u Zadru te na Odjelu za informacijske znanosti 2011. godine stekla naziv magistra knjižničarstva.


Tijekom studija bila je predstavnica studenata knjižničarstva u Studenskom zboru Sveučilišta u Zadru, dobila Rektorovu nagradu i Top stipendiju za top studente koju dobiva 30 najboljih studenata u RH. Bila je jedna od osnivača kluba studenata knjižničarstva EX libris i njegova prva predsjednica. Od 2007. do 2010. godine bila je mladi urednik znanstveno-stručnog časopisa za novinarstvo i medije Medijska istraživanja.


Od 2011. godine radi u Narodne knjižnice Blato gdje trenutačno obnaša dužnost ravnateljice knjižnice. Jedna od urednika slikovnice Tun pristani, kapitanje! i urednica knjige „Zapisi od Pasanin brimenima i čejadima“ autora Franka Burmasa koja je izdana u nakladi Ogranka Matice hrvatske u Blatu.


Nakon završetka studija stručno se usavršavala u području knjižničarstva i informacijskih znanosti.

Društveno angažirana kao tajnica Ogranka Matice hrvatske u Blatu, predsjednica Društva „Naša djeca“ Blato i članica Komisije za čitanje Hrvatskog knjižničarskog društva. Jedan mandat bila je potpredsjednica Knjižničarskog društva Dubrovnik 2018-2020. Članica Hrvatske demokratske zajednice, predsjednica Stručnog odbora za kulturu OO HDZ-a Blato i članica Stručnog odbora za EU fondove OO HDZ-a Blato.


Jedna od dobitnika priznanja Općine Blato za najboljeg djelatnika u kulturi za 2020. godinu.

hdz

hdz

hdz

hdz